Säkylän marssi Harjureitillä

Helatorstai ja aurinkoinen ilma toi mahdollisuuden totetuttaa jonkun aikaa suunnitelman alla olleen Säkylän harjuun tutustumisen. Pakkasimme termarin ja muut piknik eväät reppuun

ja parkkeerasimme auton Kantolaavun parkkipaikalle, jonka jälkeen sitten menoks. Toki tietty kamera otettiin myös mukaan. Vajaan viiden tunnin reissun aikana tuli ihailtua 12km:n verran ihania maisemia.

 

Matkaan lähdettiin Kantolaavulta, jossa on tilaa isommallekin porukalle. Reitin nimi oli virallisesti Harjureitti ja opastaulusta sai valita useammasta vaihtoehdosta omansa. Me tehtiin oma yhdistelmä yhdistäen kolme eri reittiä yhdeksi.
Isosuo
Alkumatka taiteiltiin Isosuon pitkospuilla, jotka oli osittain vasta uusittu.
Säkylän harju

Seuraava yllätys olikin muistutus Suomen puolustusvoimien olemassaolosta ja yritin mielikuvissani nähdä sotapoikia juoksemaan pyssyjen kaa tonne metsän keskelle. Ei näkynyt.

Harjun huipulla, koko tuo matka kiivettiin ylös. Pikkasen tuli lämmin, mutta maisemat ylhäällä palkitsi uurastuksen.
Harjulla oli useampikin laavupaikka. Meinattiin ensin jäädä ensimmäiselle laavulle, Näköalalaavulle, mutta siellä oli niin turkasesti väkeä, eikä nälkäkään vaivannut, niin jatkoimme matkaa ja löysimme ihan oman laavupaikan, jossa saatiinkin olla omassa rauhassa. Kummallakin laavupaikalla oli ns huoltorakennukset. Siisti puu-wc, johon sai jopa valotkin sisälle.
Ja sitten grillaamaan! Mikä sen parempaa kun istua luonnossa hiljaisuutta kuuntelemassa ja haistelemassa nuotion savua, vesi suupielistä valuen makkaroita ja luontoa tähyilen.

Evästauon jälkeen laskeuduimme alas jäkäläistä harjua kohti seuraavaa etappia.

Vastaa