Pyöräilen Ripovuorelle

Ripovuori, Huittisissa, oli tämän lauantain matkakohde. Matkaan lähdettiin polkupyörällä Huittisten keskustasta, matkaa lähemmäs seitsemän kilometriä. Matkalla sinänsä ois ollut vaikka mitä hienoo kuvattavaksi, varsinkin tälläiselle turistille,

joka ei pahemmin Huittista ollut aiemmin nähnyt. Ei kuitenkaan passannut jäädä kuvaileen joka paikkaa, kun tarkoitus oli myös kohentaa kuntoa, joten piti polkea ja haaveilla, että jossain vaiheessa tuun uudelleen ja sitten kävelen ja kuvaan.

Reilu kuusi kilometriä meni kevyesti pyöräteitä pitkin ja pikku matkaa vanhaa tien varttakin, jonka jälkeen viimeinen puoli kilometriä soraista tietä ylöspäin. Nousu ei sinänsä ollut paha, kevyesti jaksoi pyörällä polkea lievästi nousevalle mäelle.
Maisemat oli mitä hienoimmat ja taas pääs sanomaan, että kyllä Suomi on kaunis. Paikalla oli yksinäinen lipputanko kertomassa että huipulla on varmaan joskus ollut jotain tapahtumia. Näin mielikuvissani juhannusjuhlat ihmisten tanssahtelessa vuorella. Luinkin jälkeenpäin, että näin on ollutkin ja paikalla on jopa ollut tanssilava, joka on sitten myöhemmin poltettu. Ilmeisesti paikka oli vieläkin suosittu kokoontumispaikka, kun katseli särettyjen lasipullojen määrää 🙁
Löysin jonkun verran kasvillisuutta kuvattavaksi, kun tajusin kesän olevan jo näin korvilla, kun metsämansikatkin kukki. Lisää paikasta voipi lukea vaikka wikipediasta.

Vastaa