Säpilän riippusilta

Jälleen riippusilta tunnelmissa, toinen kerta jo tälle keväälle. Kai vielä voi puhua keväästä 🙂 Tällä riippusillalle lähdettiin ihan varta vasten kun viimeksi Keikyän riippusilta tuli ihan vahingossa eteen.

Kohtaamispaikka
Voisi kai sanoa, että paikka sijaitsi yhdensorttisessa kohtaamispaikassa, kun luki kylttejä sillan lähistöllä.

 

Metsän uumenissa olevan sillan materiaali oli pääosin puuta, joten tuli mietittyä, mitenköhän tukeva silta on, kun huijui ja heilui riippusillan tapaan. Mikä hauskaa, niin tämäkin siltavanhus oli saanut omat rakkauslukot isojen kaupunkisiltojen tapaan. Toki sillan puisiin rakanteisiinkin oli raapustettu suomalaiseen tapaan sydämmiä ja nimikirjaimia, joten kai toi lukko systeemi on loppujen lopuksi siltaystävällisempi tapa. 🙂

Sillalta saattoi ihailla hyvinkin kuinka leveä Kokemäen joki on. Aloinkin miettimään vanhoja maantiedon tunteja ja muistelemaan Suomen isoimpia jokia. Kaippa tää yksi niistä on?

Silta on rakennettu wikipedian mukaan 1950 eli ikää sillalla on. Kun katselee näitä rakenteita, ei voi olla hymyilemättä naulamäärälle, mitä liitosten kohdalla on käytetty.

 Sillan vieressä oli mielenkiintoinen pikku rakennus, joten sekin piti käydä tarkistamassa. Sen käyttötarkoitus jäi kumminkin arvoitukseksi, mutta jotain kai se kosken virtaamiseen liittyi tms??

Vastaa