Hyppyrimäkeä ja rallirataa tutkimassa

Tämä alkaa jo pelottamaan, kun niin monta kertaa olen aloittanut tarinani, lauantai-illan kunniaksi kävimme tutustumassa….heh, mutta niin tälläkin kertaa joudun aloittamaan 😊 Eli lauantai-illan kunniaksi eksyimme Hämeenlinnassa katsastamaan Ahveniston moottorirataa.

Paikalla käyneet tietävät siellä olevan myös hyppyrimäen. Noh mekin se tiedettiin, muttei oltu käyty sielläkään ikinään.

Rallirata

Rata oli mielenkiintoinen, ihan erilainen mitä olin kuvitellut sen olevan. Lipunmyyntikoppi oli harjulla ylempänä ja ns katsomot oli ruohottuneessa rinteessä, rata jatkui harjun toisella puolella…johon kurkimme vain harjun laelta, sillä emme jaksaneet lähteä sitä jalan kiertämään. Wikipedia kertoi radan olevan vuodelta 1967 eli yhtä nuori kun tää blogin pitäjä 🙂 Tämän viereilun jälkeen on pakko päästä katsomaan tänne joskus oikeita kisojakin, joten suunnitelmissa on tulla myöhemmin kesästä tai alkusyksystä katsomaan jotain paikan päälle.

1 / 8
Hyppyrimäki ja tornit

Ralliradalta rinnettä ylös ja tsekkaus ensimmäiseen torniin. Pyöreän mallinen, ikkunat oli rikki ja ovi oli hyvin lukittu alhaalta, joten ylös ei onneks tarvinut kiivetä 🙂 Jostain luin, että torni liittyis muka jotenkin hyppyrimäkeen, mutta en jaksa ihan sitä uskoa, sillä hyppyrimäen toisella puolella oli toinenkin torni. Tää ensimmäinen torni jäi sen verran sivuun hyppyrimäen rinteestä, joten vaikea kuvitella toimitsijoiden täältä katselleen. Uskoisin sen liittyvän enemmän rallirataan, johon siitä oli paremmat näkymät.
Seuraavana olikin itse hyppyrimäki, jonka kohdalla sain taas huomata oman tietämättömyyden. Olin kuvitellut mäen olevan aktiivisessa käytössä, mutta jälleen oli väärässä. Mäen käyttö oli lopetettu jo vuonna 1995 ja saanut purkutuomionkin.

Joidenkin tietojen mukaan Big Bang pitäs tulla vuonna 2015 eli liekkö tämäkin rakennelma kohta historiaa??

Löysin netistä mielenkiintoisia videota aiheesta, joten ne katseltuaan tietää millaista on huipulla tai miten rakentaminen edistyi.

Tuomaritorni
Polku tuomaritornille

Mäen tarkistettuamme löysimme seuraavan kohteen mäen vierestä puitten takaa, sillä siellä törötti tuomareiden torni. Pikkuinen haaste tuli siitä, miten sinne pääsi. Mäki oli nimittäin mielettömän jyrkkä. En suosittele reittiä lapsille tai huonompi kuntoisille, vaan mieluummin kiertämään harjun toiselta puolelta josta menee tie tornille.
Me ei tietty sitä siinä vaiheessa, joten suoritimme hurjan alaslaskun hengissä ja ehjinä. Mäen alhaalla oli kyhätty omat tikkaat, joita pitkin oli kai kiivetty torniin luvattomille asioille. Kovin suosittu kokoontumispaikka tää näytti olevan kaikenlaisten tölkkien ja purkkien perusteella.

Tässäpä tämä tämänkertainen seikkailu, pelolla odotan mitä seuraavana lauantaina tulee…Hauskaa ja mielenkiintoista kumminkin oli. Opin uutta lähiseudun sekä Suomen historiasta!

Vastaa Peruuta vastaus