Sateinen teletappimaa

Mikä ihmeen teletappimaa, oli reaktioni, kun kuulin aiheesta työkavereiltani ensimmäisen kerran. En oikein osannut kuvitella, minkäköhän sortin paikka oli kyseessä. Lapset kuulemma viihtyy. Noh niin viihtyivät, kuulin ystävältänikin,

joka kertoi tarkemman sijainnin paikalle. Eli ei muuta kun auton rattiin ja sateisesta kelistä huolimatta paikkaa tarkistamaan Pinsiön suuntaan.

Ihan oikea Teletappimaa???

Paikan virallinen nimi näytti olevan Yltä ja Alta, ja mikä mielenkiintoista, niin teoksen taiteillut oli ihan amerikkalainen, tosin jo edesmennyt. Rakennusprojekti on aikoinaan kestänyt jonkin aikaa ja paikka on vihitty käyttöön 1998. Taas kohde joka on ollut olemassa lähitienoilla, mutta vasta nyt tuli minun tietoisuuteeni. Kiitos työkavereilleni sivistyksestä 🙂

Sateinen ilma loi hieman haasteita kuvata paikan päällä, mutta seistessäni sadetta suojassa tunneleiden sisällä, tajusin mitä paikan taiteilija on hakenut tässä. Näkymät ulos oli mielenkiintoiset, kun katseli isoimman ns teletappien talon sisältä. Pikku neitokaiseni kyllä totesi, ettei täällä mitään teletappeja asu, sä äiti huijaat…..noh ehkä äitillä laukkaa mielikuvitus enemmän kun lapsella 🙂

Laavulla

Ylhäälle rinteelle oli rakennettu laavu ja nuotiopaikka, josta pääsi näkemään taideteoksen kokonaisuuden. Itse nuotiopaikkakin oli houkutteleva ja hyvin ylläpidetty, joten tämä pistettiin muistiin, jos jossain vaiheessa halutaan tulla paistamaan makkaroita lasten kanssa. Nuotiopaikan vieressä on parkkipaikka, johon matkaa ei ole kuin 10 metriä.

5 thoughts on “Sateinen teletappimaa”

  1. Siinä lähellä on myös toinen jänskä paikka, eli puuvuori (Tree mountain).

Vastaa