Tupoksen TB:llä haamuja etsimässä

Näin se aika hurahtaa…14vuotta sitten lähdin Oulun kupeesta tänne etelään ja sanoin silloin jäähyväiset myös Tupoksen TB:lle, jossa olin silloin asioinut lähes päivittäin yli kymmenen vuoden ajan. Muuton jälkeen TB:llä käynti jäi, varsinkin kun ohitustie siirsi ns TB:n paikkaa tehden siitä ABC huoltamon. Kerran oon tainut käydä katsomassa sen olevan tyhjillään, mutta nyt pikaisen Oulun visiitin ohessa, piti oikein asiaa tehden käydä kurkkaamassa sen kuntoa kun jossain motoristien foorumilla olin lukenut juttuja sen rapistumisesta.

Surullista nähtäväähän se oli…ja jollain tavalla hieman kammottavaa. Kun ajoin pihaa, paikka heräsi silmissäni elämään. Näin kaikki ne autot vuosien takaa, ihmiset tankkaamassa autojaan, pesemässä tuulilaseja….muistot vilahtivat silmissäni vaihtaen vuodenaikoja kesästä talveen. Kun kiersin rakennuksen ja kurkkasin sisään, näin entisen sukulaiseni siellä kahvittelemassa muiden paikallisten ”äijien” kanssa ja poikani takomassa pelikonetta. Muistin kuinka olin lapsiani kuskannut vessaan, vaippoja vaihtamaan ja muuten tarpeilleen. Jopa myyjän äänen pystyin kuulemaan tai haistamaan sen höyrymakkaran hajun siinä tiskillä….tai sen palvikinkun palan siellä myymälän ruokahyllyllä, kun puntaroin missä palassa on eniten lihaa….kaikki oli niin elävänä mielessä! Ja nyt paikasta oli tullut viidakko!!!

Paikka on ollut tyhjillään noin 10 vuotta, en tiedä tarkalleen, milloin toiminta on loppunut. Päälle päin rakennus oli hyvässä kunnossa, ei pahemmin rikottu eikä töhritty. Sisälläkin siistin näköistä. Mutta se pusikko, joka oli vallannut pihan teki paikasta aavemaisen. Nyt vain suru valtaa mielen, jälleen kerran näinkin komea rakennus rapistumassa….Onhan se toki sivussa liikenteeltä, mutta Tupos on kasvava paikka, miksei sinne järjestetä edes jotain toimintaa?? Sitäpä minun on turha pohtia, pois kun olen sieltä poismuuttanut…toivottavasti joku pohtii sitä.

 

2 vastausta artikkeliin “Tupoksen TB:llä haamuja etsimässä

  1. Tänään aamulla ohi ajaessa huomasin asemaa purettavan. Onkohan se lopullinen päätös tarinalle, vai kenties jonkun uuden alku…

    1. Voi ei 🙁 Tietty parempi kun puretaan jossei semmosenaan löydä käyttöä. Palanen historiaa menee mennessään, mutta jäädään odottamaan mitä tilalle tulee, jos jotain tulee 🙂

Vastaa Peruuta vastaus