Pispalan taikaa

Syksyinen kierros kauniissa Pispalan maisemissa, ohjelmassa munkkikahvit Pyynikin näkötornilla, maisemien tarkistus itse näkötornista, Pispalan portaitten kiipeäminen, Pyhäjärven rantojen ihailua,  Rajaportin saunareissu ja Tahmelan lähteen tarkistus. Tampereen helmi, paikka, johon ei kyllästy ja jossa riittää aina nähtävää ja ihailtavaa.

Tässä hieman pintaraapaisua mitä kaikkea sieltä löytääkään.

Munkki päivässä pitää elämän reilassa

Pispalan näkötorni on ehdottomasti paikka Tampereella, jossa jokaisen tulee käydä. Ne MUNKIT!! ja kahvilan tunnelma, niitä ei löydy muualta Suomessa. Näkötorniin kiipeäminen, toki sinne pääsee hissilläkin, on myös kokemus. Maisemat tornista on upeat, koko Tampere avautuu sieltä katseltavaksi ja Pirkkalaakin sekä Nokiaa voi sieltä myös tähyillä.

-KLIKKAA KUVIA NIIN NÄET NE ISOMPANA-

Pispalan portaat

Ne kuuluisat Pispalan portaat, jota harva se urheilija näyttää ravaavan ylös alas Pispalassa. Täytyy sanoa, että jos täällä asuis, niin ois hyvässä kunnossa, sillä kyllä niiden kiipeäminen pistää puuskuttaan. Nää oli ne pisimmät portaat, ne viralliset, mutta Pispala on täynnä samanlaisia lyhyempiä portaita. Eli tänne sitten vain kuntoa testaamaan 🙂

Pyhäjärven ranta

Pää puskaan ja menoks, oli meininki kun halusin tutustua rantamaisemiin tarkemmin. Tein sitä varten kaksi erillistä reissua, toinen toisesta suunnasta ja toinen toisesta. Loogista, eikös. Mutta jos seuraa pelkkiä kävelypolkuja, jää näkemättä parhaimmat kohdat, joten tässä niitä muutamia sitten on. Ois siellä enemmänkin nähtävää, joten käyhän tarkistamassa jos täällä päin liikut.

Rajaportin sauna

Legendaarinen sauna, palanen sitä aitoa Pispalaa, suomen vanhin julkinen sauna, on ainutlaatuinen kokemus, jota suosittelen kyllä kaikille jotka sinne vain ehtivät. Puulämmitteinen vanhanajan sauna vetoaa kävijäänsä tunnelmallaan. Omat mielikuvat saunasta etukäteen oli jotain ihan muuta kuin sauna oikeasti oli. Miehillä ja naisilla on siellä omat puolensa, joten sekasaunomaan siellä ei pääse. Jäähylle kyllä pääsee tunnelmaiseen pihapiiriin yhtäaikaa ja janon yllättäessä vilvoittelun ohella voipi nauttia Pispalaisia juomia. En sen enempää kerro paikasta, sillä kuvat kertoo jotain, loput selviää paikan päällä. Sauna lämpiää lähes joka ilta.

Tahmelan lähde

Mielenkiintoinen pikku rapakko keskellä Pispalan puistoa….voisin tietty sanoa niinkin, kun paikalle eksyin ja jossen ois tiennyt paikan olevan historiallisesti arvokas. Oikeesti lähde palveli Tahmelan ja Pispalan asukkaita vielä 1960-luvulla antaen juomakelpoista kirkasta vettä . Nyt paikalle on pystytetty muistomerkki sen kunniaksi ja muutama penkkikin oli lähteen ympärillä. Ihan kiva paikka istahtaa kesähelteellä. Kovin tuttavallisia oli sorsat, jotka asutti lähteen rantoja. Meinaisivat väkisten tulla syömään sormiani, kun en ollut varannut eväitä heille kyykkiessäni kuvia napsimassa.

Tälläinen tarina tällä kertaa. Paljon siellä Pispalassa on vieläkin nähtävää ja kuvattavaa, joten varmaan palaan sinne vielä useamman kerran.

Vastaa Peruuta vastaus