Mökkeilyä uutena vuonna

Luonnon ääreen, rauhoittumaan, kauas pois kaikesta turhasta ja etenkin olemaan hetken yksin, tai aikuisseuran kanssa – se oli vuoden päätös, sillä niin paljon kaikkea ehti tapahtua vuoden aikana. Piti päästä vähän huilaamaan.

Mökki

Huilaamiseen tietty vuokrattiin Hämeenkyröstä mökki, tai oikeastaan tällä kertaa saimme kaksi mökkiä yhden hinnalla. Päärakennus ja makuurakennus, mielenkiintoinen toteutus, mutta toimi. Kummassakin mökissä oli kyllä parivuoteet, joten tilaa ois ollut useammallekin. Pienen jännityksen mökkielämään toi vesijohdon jäätyminen, joten vedet piti ottaa järvestä. Toinen probleema oli ettei kuulemma takka vetänyt, joten emme kokeileet sitten sen lämmittämistä. Muuten mökki oli ihan tunnelmallinen, ulkohuussissa oli kiva käydä palelemassa, varsinkin kun lämpötila laski alle -20C.  Pakkasesta huolimatta sauna lämmitettiin joka ilta kuten myös grillasimme saunamakkarat ulkogrillissä. Saunan jälkeen oli kiva istuskella pimeässä terassilla ja popsia makkaraa järven jään paukkuessa pakkasen mukaan. Pikkasen oli villi fiilis.

Vuosi vaihtuu – Hyvää Uutta Vuotta 2016

Vuoden vaihtuminen ei pahemmin kuulunut mökille, vaikkakin jossain järven toisella puolella ammuttiin joku raketti. Sai olla ihan omassa rauhassa, kun telkkaria emme ees pitäneet päällä. Harjoittelin ajan kulukseni kynttilöiden kuvaamista ja ihmeekseni Lumia otti paremmat kuvat kuin järkkärini.  Seuraavana aamuna leikin myös ruokatoimittajaa, kun kuvailin pyttärimme aineksia.

Nähtävyyksiä naapurustosta

Uuden vuoden päivänä teimme retken naapurustoon ja löysimme mielenkiintoisia paikkoja. Mannanmäki, paikallinen näkötorni oli vain muutaman kilometrin päässä. Harmi vain, että se on auki vain kesäisin, sillä maisemat sieltä on varmasti mahtavat. Pelkästään tornin juureltakin katsottuna ne näyttivät hienoilta. Toinen kohteemme oli Hämeenkyrön talviuimareitten sauna. Tämä paikka oli tuttu muutaman viikon takaiselta avantouintireissultani….jossa kylläkin kastoin vain nilkat…mutta saunoin senkin eestä. Kävimme tarkastamassa paikan päivänvalossa ja vähän haastattelemassa saunanlämmittäjää. Hieno oli paikka!

Mannanmäki, joka on osa Hämeenkankaana tunnettua harjujonoa. Mäen korkeus Kyrösjärven pinnasta on 70m ja merenpinnasta 150m. Sen laella on vuonna 1937 valmistunut tiilirakenteinen 15m korkea torni, joka toimii myös 1918 sisällissodan muistomerkkinä. Kyroskosken taistelut käytiin maaliskuussa 1918 ja itse Mannanmäen hallinnasta taisteltiin 17.3.1918.

Loppusanat

Kokonaisuutena reissu oli onnistunut, ainakin sain rentoututtua ja pääsin irti arjesta. Pikkasen mökillä olon tunnelmaa laski kun toiseksi viimeisenä päivänä naapuristamme kävi nuoria miehiä kurkkimassa jäitä pitkin mökkiämme. Paikallisen seurakunnan leirikeskukseen kun oli majoitettua syksyllä maahan ilmestyneitä sotaa paossa olevia nuoria miehiä.  Noh onneks kävivät vain kurkkimassa, eivät sen enempää tulleet vierailulle. Lähtisinkö uudelleen? Juu, kyllä, mutta ehkä eri mökille vaikka mökissä ei sinänsä mitään vikaa ollutkaan 🙂

Vastaa