Sumuinen laskettelukeskus

Neljä päivää jouluun, eikä merkkiäkään lumesta saati sitten pakkasista. Kovasti paikallinen laskettelukeskus mainosti joululahjaksi kausikortteja ja jäin miettimään kuinkakohan pitkä kaudesta tuleekaan.

Noh tätä kirjoittaessani, laskettelukeskus on jo toiminnassa ja kausi vauhdissa. Pakkaset tuli ja lumetus onnistui. Nyt pääsee muutkin nauttimaan Simpsiön rinteistä, eikä vain tälläinen seikkaileva mummo, joka kävi siellä vähän erilaisella seikkailulla.

Laskettelurinne

Kovin oli ankeen näköistä rinteen alhaalla kun mietiskelin mitenköhän paikallisella yrittäjällä menee, kun ei merkkiäkään toiminnasta. Hetken siinä ihmeteltiin, kunnes suuntasimme ylös rinnettä. Tällä kertaa ei kiivetty jalan vaan matkasimme maastoajoneuvolla. Pikkasen pisti jännittämään, kun vettä oli satanut viikko tolkulla ja rinne oli märkä ja samalla myös jäinen. Hyvin auto meidät ylös vei ja alaskin päästiin turvallisesti.

Hyppyrimäki

Minkä ihmeen takia kaikkeen kivaan pistetään pääsy kieletty merkkejä? En päässyt tämän korkeamalle ihmetteleen.

Kukkuu, täällä ollaan!
Pääsishän tosta jalan, mutta en viittinyt 😀

Huipulla

Seuraavaksi matkasimme kohti huippua, jossa oli hotelli ja jonkinlainen ravintola, sekä tietty näkötorni! Kovin oli sumuista ylhäällä, joten maisematkin oli kovin sumuiset. Mutta tänne tullaan tietty joskus uudelleen!

Näkötorni

Noh niin, nyt päästään itse asiaan eli jälleen kiipeämään johonkin korkealle ja haastamaan korkeanpaikan kammoni. Rohkeasti lähdin kiipeämään kielloista huolimatta. Olivat sulkeneet paikan talven ajaksi. Noh sehän astuu voimaan vasta kun lunta sataa, joten eikun ylös vain. Pikkasen alko askel hidastuun mitä korkeamalle pääsin ja huipulla olinkin jo hetken kipsissä. Onneks rakennelma oli hyvin tukeva ja kaiteista sai pidettyä kiinni…..mutta tuuli heilutti tornia!!! Hetken huilattuani ylimmällä tasolla olevilla penkeillä, uskalluin jopa reunalta kurkkimaan ja kuvia napsimaan. Hyvä minä! Luin netistä, että torni on 30metriä korkea ja paikalliset (ainakin jotkut) harrastavat siellä kymppikerhoon pääsyä. Ei tullut ihan ensimmäisenä mieleen siellä ollessa. Kuitenkin niin hieno paikka, että tänne kiivetään uudelleen keväällä aurinkoisella ilmalla.

Vastaa