Meirän olooset kannustajat Seinäjoelta!

Kävimpä yhtenä lumisena lauantaina moikkaamassa uusia Seinäjokelaisia ystäviäni 😉 Meirän oloosia kannustajia, niinkuin maakuntamuseon katoksen alla oleva lappu kertoi.

Siellä me juteltiin tovi ja mietittiin maailman menoa. Olivat kaverit muuttamassa ensi kesänä varsinaisiin koteihinsa, Seinäjoen alueen urheilukenttien laidoille. Nyt raukat sitten tuolla katoksen alla värjöttelivät ja kovasti yrittivät hymyillä. Noh niillä oli muistissa vielä viime kesän Sporttis-leiriläiset, jotka olivat heidät maalanneet ja antaneet heille elämän yhdessä Lakeuden Elämysliikunta ry:n ja Seudun puualan opiskelijoiden kanssa.  Jännä nähdä sitten ens kesänä, missä törmäämme!

KLIKKAA KUVIA NÄHDÄKSESI NE ISOMPANA

Törnävän museoalue

Eli olin vihdoinkin ehtinyt pysähtymään paikkaan, mistä olin viimeisen 15 vuoden ajan ajanut ohi monen monituista kertaa ja aina ihaillut tien varressa olevia hienoja vanhoja rakennuksia, sekä naureskellut paikan nimelle. Törnävä!!! Sinänsä nimessä ei ole mitään hauskaa, mutta Tyrnävän vieressä suurimman osan elämästäni asuneena, Törnävää ei voinut ohittaa ajattelematta Tyrnävää. Senpä takia nytkin lähetin mielessäni terveisiä ystävilleni sinne Tyrnävälle 🙂

Alueella on ilmeisesti useampi museo. En jaksa niistä tässä sepustaa, sillä jokainen voi lukea netistä. Omien havaintojeni mukaan löysin ruutimuseon ja maakuntamuseon. Hienoja rakennuksia pihapiiri täynnä ja varmasti kesäaikaan hieno paikka viettää päivää.

Östermyran kartano

Tämän kartanon historia onkin mielenkiintoisempi, sillä se ulottuu kahden sadan vuoden taakse, Wasastjerna-sukuun.  Hienoja rakennuksia ja kaunis pihapiiri. Voin vain kuvitella itseni alueelle kesällä piknik-korin kera nautiskelemassa kartanon ilmapiiristä.

Friskinlammi

Mielenkiintoinen nimi….joella, kai se sellainen on. Karttaa kun tutkailin, sama joki muuttaa nimeään Seinäjoen keskustassa – Kyröjoeksi. Joku paikallinen saa sivistää mua, jos höpäjän omiani. Kauniin näköisiä maisemia kumminkin. Löysin sillan, jossa oli paikallisten rakkauslukot. Sain myös kuulla, että siltaa pitkin mennään kesällä Provinssirokkiin. Enpä oo ikkään käynyt.

Se erikoinen kirppis sekä ruutimakasiinin tehty kirkko

Lopuksi vielä muutama kuva parista mielenkiintoisesta paikasta, jossa kannattaa kans käydä, jos Törnävälle eksyy. Kirppis on oma nähtävyys, josta voi löytää kaikkee kivaa! Ja kirkko tietty kaunis paikka, jossa mieli lepää!

One thought on “Meirän olooset kannustajat Seinäjoelta!”

  1. Terve! Kivoja tunnelmallisia kuvia. Se joki kaupungin läpi on Seinäjoki, Friskinlammi on vain pieni suvantopaikka joessa monta kilometriä kaupungin eteläpuolella. Google Mapsissa on tällaisia kummallisia tietoja, kuten se Kyrönjoki. Kyrönjoki virtaa kaupungin ohi lännestä johon Seinäjoki laskee vasta siellä peltolakeuksilla eli joki ei siis muuta nimeään kaupunkialueella.

    Keskikaupungin läpi menee toinenkin joki, tai pohjalaisittain luoma, idylli ja tunnelmallinen Pajuluoma.

    Tyrnäväläissyntyinen virkamies Konstantin Törnudd osti 1900-luvun alussa Östermyran kartanon ja nimesi sen Törnäväksi ilmeisesti Tyrnävää ja nimeään mukaillen!

    ystävällisin terveisin Timo Kuusisto, Hamina (ent. Ilmajoki/Seinäjoki)

Vastaa