Lakeuden Ristillä – Ristillä Lakeuden

Sanaleikki mielessä, kun kävin Seinäjoella pyörimässä keskustan kupeessa Lakeuden Ristiä kuvaamassa ja ihmettelemässä. Lakeuden Ristillä, Risti Lakeuden, Ristillä Lakeuden – Lakeuden Risti! Komee näky, jota ei voi olla huomaamatta, sillä niin massiivisena se Seinäjoen keskustassa törröttää.

Googlettelin vähän sen tarkempia tietoja ja opin, että se on rakennettu siihen 1960. Alkuun ei meinannut rahat riittää itse ristin rakentamiseen vaan ainoastaan kirkon, mutta paikallisten avustuksella saatiin ristikin siihen paikalle. Monumentti on Alvar Aallon suunnitelma, eli suomalaista historiaa. Sinne pääsee sisällekkin, 276 porrasta kiivettävänä tai hissillä ylös ja vain 40 porrasta huipulle. Itse en sisällä käynyt, mutta etsin youtubesta videoita, milta ylhäällä näyttää ja täytyy sanoa, että alko huimaan pelkästään niitä katsoessa. Aion kyllä ylös joskus mennä….pääsen taas voittamaan itseni kun haukon happea ylhäällä, mutta onneks ns näköalatasanne näyttää olevan niin hyvin häkkiristikoilla suojattu, ettei sieltä pääse ainakaan putoon. Komee on risti, Seinäjoen oma maamerkki!

KLIKKAA KUVIA NÄHDÄKSESI NE ISOMPANA

Vanhat kaverithan ne siinä!

WP_20160213_10_59_57_Pro Oikeastaan olin menossa Seinäjoen uimahalliin, kun eksyin ristin kuvausreissulle. Noh sinne päästyäni, löysin ilokseni vanhoja ystäviäni, jotka iloisina hymyilivät jälleennäkemisen kunniaksi. Puu-ukot museolta, nehän siellä töröttivät! Uimahalli sinänsä oli myös tosi positiivinen kokemus. Altaita ja ratoja oli tarpeeksi, eikä porukkaa ollut liikaa vaan sai ihan rauhassa uida. Loppuhuipennuksena istuskelin uimisen jälkeen höyrysaunassa jossa rentoutui….kahviosta kun osti vielä ihanan pehmeetä ja maukasta pannaria vadelmahillon ja kahvikupposen kera, niin päivän retki oli täydellinen 🙂

WP_20160213_11_00_33_Pro

 

Vastaa