Kirkkojen Nokia

Kirkkoja siellä, kirkkoja täällä, kirkkoja joka puolella. Nokialla niitä riittää, joten otin viime syksynä yhden lauantain aiheeksi käydä vähän kuvailemassa niitä. En tosin ehtinyt kun vain kolme niistä kuvata, joten pari kirkkoa jäi vielä toiseksi kertaa.

Enkä ehtinyt näihin kirkkoihin sisällekään, mutta hiippailin pihalla senkin edestä. Kuvista nyt ei tullut kummosia, mutta se fiilis, kun katselee kirkkojen rakennustyyliä ja lueskelee hautausmaalla ihmisten nimiä ja elinikiä, on asia joka koukuttaa tämän aiheen ympärillä. Menin minne tahansa, jopa ulkomaillekin, niin vierailen yleensä hautausmailla tai ainakin kirkkoja kuvaamassa. Noh nää on tällä kertaa täältä kännyjätin synnyinseudulta ei mistään ulkomailta ja ihan kivoja katella nyt talven keskellä.

Siuron kirkko

Siuro on yksi lempipaikoistani Nokialla ja varsinkin alue, missä kirkko sijaitsee. Siuronkoski ja voimala, jossa keväällä kuvailin, on vieressä. Kirkko sijaitsee komeesti kumpareen päällä. Ainut mikä harmittaa on isot männyt, jotka vähän haittaavat näkemistä Kulovedelle.

KILKKAA KUVIA NÄHDÄKSESI NE ISOMPANA

Suoniemen kirkko

Tänne eksyin ihan vahingossa, kun olin palaamassa Otamukselta, jossa samalla reissullani kävin. Nämä oli taas näitä valintoja, että mitäköhän tuolla ja minne tosta pääsee. Viisastuin jälkeenpäin lukiessani paikasta, että Suoniemi on ollut joskus ihan oma kunta ja myöhemmin kuulunut myös Sastamalaan, mutta 70-luvulla liitetty Nokiaan. En ikinään ees ollut tiennyt moisesta paikasta, vaikka siellä oli todella vanhaa asutusta ja hienoja taloja. Kirkkokin oli komeella paikalla, Kuloveden toisella puolella kuin Siuron kirkko.

KILKKAA KUVIA NÄHDÄKSESI NE ISOMPANA

Pikkasen säikähdin hautuumaalla kuvatessani, kun yhtäkkiä alkoi kuulumaan rapinaa…Kellotapulin luukut avautuivat ja kellot alkoivat soimaan. Kauniin kuuloista, joten pitihän se tallentaa videolle 🙂

Tottijärven kirkko

Viimeisenä kierroksellani oli Tottijärven kirkko, jota olin kyllä rehellisesti sanoen kuvitellut ihan erilaiseksi. Minua yllätti sen ns maalaisuus verrattuna näihin kahteen muuhun kirkkoon.  Kellotapuli kirkon pihalla oli hieno.

KILKKAA KUVIA NÄHDÄKSESI NE ISOMPANA

Vastaa