Heavy Metal – Metalliäijiä linnan kätköissä

Haarniskoja ja aseita oli näyttelyn teema, kun suuntasin nokkani kohti näyttelyn avajaisia Hämeenlinnaan. Suurin mielenkiintoni oli toki samana päivänä esitettävä Hevosturnajaiset, joista on juttua edellisessä julkaisussani.

Heavy Metal näyttely oli kumminkin hieno ja varsinkin kun avajaispäivän kunniaksi siellä oli opastukset tasatunnein. Itse ehdin jo ensimmäiselle opastukselle, joka oli ihan viisas valinta, jotta sain samalla dokumentoitua näkemääni. Kaikki näyttelyn haarniskat oli aitoja haarniskoja, taisteluissa käytettyjä, vuosilta 1500-1700. Mukana oli myös aseita…joista en kauheena ollut niin kiinnostunut. Hevosen haarniska oli hieno ja mikä minut yllätti, haarniskoissa käytetyt taidokkaat kuviot oli todella hienoja….Mietin vain kuinka oikeesti käsityö on ollut noina aikoina arvossaan, kun asusteita on tehty.

Asusteet

Haarniskat

Ritarit siilimuodostelmassa

Sain opastuksen aikana aimo annoksen sivistystä ritareiden elämästä, koulutuksesta kuin myös sotimisesta. Näyttelyn tunnuskuvana toimi nämä siilimuodostelmassa olevat ritarit, joista pieni video teidän iloksenne.

Hämeen Linna

Itse linna on minulle hyvin tuttu paikka jo, sillä niin monet kerrat oon siellä käynyt viimeisen 15 vuoden aikana. Muistan kun aikoinaan ensimmäisen kerran saavuin Oulusta Hämeenlinnaan viikonlopuksi, kuinka hienoa oli nähdä oikea linna…ei meillä Oulussa semmosia ollut. Olin ihan kipinöissäni silloin linnaa ihailessani kadulta käsin, sisällä en käynyt ja en tiedä oliko se silloin edes avoin yleisölle. Silloin ei ollut myöskään niin hyviä digikameroitakaan, joten sain ihailla sitä vain silmilläni. Sen jälkeen linnasta on otettu jos jonkinmoista kuvaa, mutta pitihän siitä jälleen muutama kuva räpsästä.
IMG_0682

2 thoughts on “Heavy Metal – Metalliäijiä linnan kätköissä”

Vastaa