Katoavaa maaseutua – Autiotalossa tunnelmointia

Mikä on paras tapa viettää sunnuntaiaamua? Noh tietty autiotalossa hiippailu ja siellä tunnelmointi. Kuunnella talon kertomuksia sen asukkaista ja palata ajassa vuosia taaksepäin miettien miten ihmiset silloin elivät niissä olosuhteissa.

Istuskella ullakolla ja pohtia miten lapset leikkivät siellä piilosta, kuuntelivat salaa aikuisten puhetta alakerrasta. Katsella tupakeittiötä ja kuvitella talon emäntä siihen askariinsa. Ei mikään huono vaihtoehto viettää sunnuntaita, sillä siinä lepää hermot ja kaikki stressi poistuu kehosta.  Suosittelen!

Metsän siimeksestä talo tulla tupsahti vastaan

Kaksi sisäänkäyntiä

Olin ihan muilla retkillä, seikkailemassa, tutkimassa paikkoja, kun kyseinen talo tulla tupsahti esiin kuusimetsän keskeltä. Kovin oli talo saanut vihreää seiniinsä, mutta muuten säilynyt hyväkuntoisena. Sen verran syrjässä, ettei tuholaisetkaan ole päässyt sitä kovin sotkemaan. Ihmettelin tovin taloa ulkoapäin, kunnes huomasin sen toisella puolella olevien ovien olevan auki….noh sitähän piti mennä kurkistamaan, onko ketään kotona. Kummastakin ovesta avautui ns omat huushollit, tai ainakin kummallakin puolella oli keittiöt helloineen….liekkö ollut kaksi perhettä asustamassa taloa, tai toisella puolella palkolliset. Arvoitukseksi jäi.

Mielenkiintoiseksi teki asunnon seinissä ja katossa olevat tapetit. Niiden alta kurkisti lautaseinä ja -katto, mutta jossain vaiheessa on talon sisustusta haluttu ehostaa ja laitettu tapetteja komeilla väreillä. Katon tapetti oli teipattu kattoon ja tietty aika tehnyt tehtävänsä, joten puolet tapetista roikkua retkotti huoneessa. Asumisjälkiä löytyi -70 -80 vaihteesta, joten tovi on talo ollut tyhjillään.

Ullakon uumenissa

Oi että nautin ullakolla istumisesta…oisin voinut jäädä sinne pitkäksikin aikaa…kuvittelin itseni lukemaan sinne nuoruuteni lehteä Reginaa…haaveilemaan ja kuuntelemaan ulkoa kantautuvaa linnunlaulua.

Naapurin puolelle

Aikani asunto nro ykköstä ihailtuani piti käydä tietty naapurissakin. Hieman se yllätti minut, sillä siellä olikin vielä tuoreempia jälkiä…tai sinne oli varastoitu mitä ihmeellisimpiä tavaroita. Pari jatkettavaa sänkyä, jääkaappi ja joku ihme mööpeli. Minun silmään se näytti painokoneelta, mutta mitä se tekis maatalossa?? Otan mielelläni vastaan oikean tiedon ihmevehkeestä.

2 vastausta artikkeliin “Katoavaa maaseutua – Autiotalossa tunnelmointia

    1. Kiitos Ninja palautteestasi 🙂 Jotain kuvia on tuolla pöytälaatikossa odottamassa julkaisu inspiraatiota, joten eiköhän niitä tuu jossain vaiheessa 🙂

Vastaa Peruuta vastaus