Kyröskosken vappunäytös

Vappupäivä ja aurinkoinen keli – vihdoinkin! Aamulla pohdinta, mihinkäs lähden vappua juhlistamaan. Kaupungin melut ja mekkalat ei kiinnostanut, joten Kyröskosken koskinäytös kuulosti oikein houkuttelevalta vaihtoehtona, varsinkin kun sen näkemiseen on vuodessa vain neljä kertaa mahdollisuus. Viime kesänä mun piti mennä paikan päälle, mutta jotain esteitä tuli. Tällä kertaa oli vuoden ensimmäinen näytös, joten ehdin käydä tänä kesänä vielä vaikka toisenkin kerran. 

Mylly

Saavuin paikalla reilu tunti ennen näytöksen alkamista ja yllätykseni oli suuri. En ollut ensimmäinen, vaikka ajattelin mennä ajoissa, jotta saan itse paikasta kuvia ilman väen paljoutta. Paikalla oli sen verran väkeä, että jouduin parkkeeraamaan autoni Myllyn luokse, jossa en myöskään ollut ensimmäinen parkkeeraja. Noh ei se mitään, sainpahan tehdä vähän vertailuja. Olin nimittäin käynyt täällä uuden vuoden aikaan ja tietty räpsinyt muutaman kuvan. Nyt sain hyvää ainesta, kuinka paikka oli muuttunut viidessä kuukaudessa.

KLIKKAA KUVIA NÄHDÄSESI NE ISOMPANA

Aaltoiluallas ja näköalatasanne

Hiippailin metsän läpi suoraan alempana olevalle näköalatasanteelle…jotta sain hyvän paikan. Eturivin paikat oli melkein jo viety. Senpä takia saan tyytyä talvella ottamaani kuvaan, josta näkyy paikka viralliselta parkkipaikalta tullessa.

Valmiina paikoillani

Sitten alkoi tunnin odottelu….aika meni suht nopeasti loppujen lopuksi, kun maisemat oli niin hienot ja katseltavaa riitti. Olihan mulla lelukin mukana, joten kuvailin kaikenlaisilla asetuksilla ja tarkkailin muita ihmisiä välillä. Puolelta sinne tuli joku esitelmöijä, joka kertoi paikan historiasta. Mielenkiintoinen luento ja sopi tilanteeseen, eli suosittelen. Sen verran opin ainakin, että Runebergin vaimo piti tätä paikkaa kauniimpana kuin Imatran koskea.

Nyt tulloo

Luukut aukes ajallaan ja vesi tulla tulvahti. Ensin sitä ei oikein tajunnutkaan kuinka voimalla se tuli kun näytti että niin nätisti laskeutuu….mutta sitten vesi pääsi valloilleen, sitä tulla tursus vaikka millä mitalla. Kamerakin sai pisaroita osakseen, vaikka olimme suhteellisen kaukana vedestä. Pauhe oli mahtava….mietin vain, kuinka koski oli tosiaan virrannut ja pauhannut aikana kun se oli saanut juosta vapaana. Aivan mahtava näky.

Tunnelmaan pääsee paremmin videon kautta, kuvat ei kerro tällä kertaa kaikkea.

Kuvat

Hämeenkyrön kirkon ja hautausmaan kurkistus

Pitihän sitä käydä kurkkaamassa matkan varrella myös paikallinen kirkko, ne kun houkuttelee aina puoleensa. Aurinkoinen ilma teki niistä vielä kauniimpia, joten poikkesin ensin hautausmaalla katselemassa tosi vanhoja hautoja ja siunauskappelin.  Siinä kuvatesssa huomasin jonkun miehen olevan samoissa harrastuksissa….ihan hauska nähdä että muillakin on samat harrastukset. Muut kävijät olivat ihan selvästi haudoilla kävijöitä.

Hautausmaalta jatkoin matkaa kirkon luo ja sama mies tuli kohta perässä 🙂 Siellä me sitten kuvailtiin….Kirkko oli kyllä komee ja varsinkin kun se on sijaitsee kukkulalla, niin näkyy kauas kolmostiellekin. Ikääkin tälläkin kirkolla oli, sillä se on rakennettu 1799. Sisään en päässyt, mutta pitää tulla toisten, sillä sisällä odottais muutama vaivaisukko 🙂

Hämeenkyrön kirkko

Jälleen kerran onnistunut retki ja hyvä mieli. Seikkailin maaseututeitä pitkin kotia kohti ja näin paljon kauniita maisemia. Pari ”pitää käydä joskus” paikkaakin bongasin, jotta en ihan pääse sammaloitumaan.

Näiden narsissien myötä voin todeta kesän olevan korvilla <3

5 thoughts on “Kyröskosken vappunäytös”

  1. Täytyisikin joskus poiketa koskella. Monesti tulee vaan ajettua ohi mökkireissulla. Tuommoinen koskinäytöskin olisi kiva nähdä.

    1. Suosittelen lämpimästi poikkeamaan ja ehdottomasti myös koskinäytöksen aikaan. Onneks vielä on alkukesä, niin ehdit hyvin seuraaviin näytöksiin 🙂

Vastaa