Taas jotain jännää ja ennen kokematonta! Tai ei traktorit mikään uusi juttu oo, mutta tämä laji ja tapahtuma oli uusi kokemus minulle.

Suuren urheilujuhlan tunnelmaa

Tapahtumapaikkana oli Pesämäen moottoriurheilukeskus Honkajoeĺla. Missäs moinen Honkajoki? Kankaanpään ja Kauhajoen välimaastossa. Suuntasin sinne lauantai aamusta ajelen pikkuteitä pitkin samalla ihaillen Suomen kaunista maalaismaisemaa. Autoletkassa metsän keskellä soratietä pitkin saavuin melkein ensimmäisten katsojien joukossa paikalle ja ilmassa oli tunnelmaa kuin suurissakin urheilujuhlissa.  Varikolla oli hieman isompia vehkeitä mitä aikasemmissa moottoriurheilutapahtumissa ja jyrinä oli ihan eri luokkaa.

Testaukset meneillään

Rataa vasta viriteltiin kun pääsin kuvauspaikalleni, joten oli aikaa ihmetellä menoa. Huvittuneena pohdin, että katsojakunta on ainakin erilaisempi kun viimeksi Ahvenistolla. Paikalla oli suhteellisen paljon perheitäkin, eli pelkästään miesten laji ei tämä ollut.

Kaikenikäisiä katsojia
Lisää katsojia verkon takana suojassa
Palokuntakin oli paikalla – kaiken varalta

Lajin pariin

Näin nopeesti selitettynä, homman idea on vetää mahdollisimman pitkälle jarruvaunua, kuvassa oleva punainen vehje. Siinä on kyydissä eri määrä painoja. Traktoreille on eri luokkia, mallin ja painon mukaan. Sen opin myös, että full pull on kun vetää vähintään 100metriä 🙂 Se kuulutettiin isolla kun se tapahtui ekan kerran sinä päivänä.  Full pullin vetäneet pääsevät sitten finaaliin, pull offiin. Vau, onpa viisaan kuulosta. Oli kumminkin ihan mielenkiintoista katseltavaa, sillä ei tuon kelkan vetäminen ollut niin helppoa. Välillä traktorit ei liikkuneet metriäkään ja välillä ne pomppivat nokka heiluen laidasta laitaan. Mustaa savua tuli piipusta ja isoimmat vehkeet jättivät aikamoisen savupilven jälkeensä.

Klikkaa kuvia nähdäksesi ne isompana

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Kuskeja joka lähtöön

Ei tää pelkästään miesten laji ollut, sillä mukana oli yksi naiskuskikin. Samoin mukana oli myös eri ikähaitarissa olevia.

Palkitut

Niin se vain veti nainen voittoon yhdessä sarjassa 🙂 Hyvä Mari!

Tämmöinen juhla tällä kertaa, mielenkiintoista ja sivistävää, ihan kiva tapahtuma. Jos haluaa katsella traktoreiden vetoja äänen kera, niin ohessa Youtubesta löydetty video samasta tapahtumasta. Videon kuvaajalla oli vähän parempi paikka kuvata ja tietty paremmat kuvakulmatkin 🙂

Anna palautetta

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s