Potilaitten rakentama lintutorni

Vain 350 metriä tästä

Pyhäjärven rannalla, Markluhdan lahden niemessä on salamyhkäinen makkaranpaistopaikka ja Pitkäniemen sairaalan potilaitten rakentama lintutorni. Paikka on se verran piilossa, että sinne pitää tietää mennä.

Nokian kaupungin webbisivuilla kyllä mainitaan paikasta, mutta tarkempi sijainti jää tutkimusten varaan. Itse löysin paikan talvesaikaan, kun sitä ympäröivät puut oli tiputtaneet lehdet ja paljastaneet sen sijainnin. Sen jälkeen vain jäi arvailtavaksi, miten niemen nokkaan pääsee. Ensin pitää löytää oikea pelto, jossa seisoo vieressä oleva kyltti, sen jälkeen matka onkin helppoa 🙂

Luontopolku lintutornille

Nuotiopaikka

Ensin vastaan tulee nuotiopaikka….todella mielenkiintoinen sellainen. Ihana!

Lintutorni

Kirva!

Hullujen rakentama torni hulluille – näin kansankielellä sanottuna, joten hyvin se minäkin pystyin kiipeämään torniin. Ainut vain, että torni on hieman hataran oloinen ja kun toinen hullu heiluttaa tornia alhaalta, niin valokuvaaminen tornissa on jo aika jännittävää 😀 Hienot maisemat kuitenkin…ehkä vähän pusikkoa vois raivata, mutta silloin torni muuttuis luontotorniksi, eikä ois enää lintutorni. Tornia vois kyllä kutsua kirvatorniksi, sillä kirvat näytti rakastavan paikkaa, kun hiippailivat sen kaiteilla laumoittain.

Niemennokkaan

Nuotiopaikalta jatkuu polku, joka vie niemennokkaan, jossa ei periaatteessa oo mitään ihmeellistä. Vain kaunis paikka ihailla luontoa ja Pyhäjärven maisemia.

Pitkäniemen sairaala siellä häämöttää

Jälleen jotain kivaa löytynyt uusilta kotinurkilta, suhteellisen läheltä vielä. Ens kerralla ne makkarat mukaan ja tänne nautiskelemaan kesäillasta….tosin kantsii ottaa offikin mukaan ettei tarvi huitoa, niinkuin me jouduimme tekeen 🙂

Salamyhkäinen retkeilypaikka

Vastaa