IMG_5914Kangasalan automuseo Mobilia yhdessä Tampereen seudun Mobilistien kanssa tarjosi kansallisena museoajoneuvopäivänä mahdollisuuden tutustua mitä monipuoliseen tarjontaan erilaisia vanhoja autoja

ja muitakin kulkupelejä. Vaikka teemana oli 70-luku, niin joukossa oli kaikenikäistä menopeliä ja kaiken tyylistä. Suunnistin sinne itse heti kymmenen tienoilla, milloin tapahtuma vasta käynnistyi. Silloin sisään oli ajanut järjestäjien mukaan 53 autoa. Koko ajan tuli lisää. Alueen harrastajat olivat porukalla liikkeellä, pyhiinvaelluksella tapaamaan muita alan harrastajia.

Menoa ja meininkiä

Sää melkein suosi osallistujoita, sillä uhkaavan näköiset pilvet taivaalla ripautti vain pari kertaa sadetta. Onneksi kuurot oli lyhyet ja niitä pääsi pakoon automuseon sisään sekä katoksen alle. Sateen aikana oli aikaa tutustua museokaupan tarjontaan, hienoja ja kivoja tavaroita ois ollu vaikka kuinka. Autojen pinnoille sade jätti tietty pisaransa, joka toi kuvaamiseen uutta näkökulmaa.

Sateen jäljiltä

Rautoja rivissä

Ensin tietty esitellään nämä itseäni kiehtovat ajopelit. Komeita amerikan autoja oli esillä, paljon hienoja yksityiskohtia.

Klikkaa kuvia nähdäksesi ne isompana
Tämmösen tahtois tällä kertaa….

Sitten vähän pienempää kalustoa

Näitä ihania söpöläisiä ois riittänyt enemmänkin kuvattavaksi….näyttää että niiden harrastajajoukko on aika sankka.

Ralliautoja

Liekkö ensi viikonloppuna avautuvasta automuseon ralliosiosta nämä ralliautot tuotu, kun niin hienoja olivat. Joku niiden omistajista, oli kirjaillut mulle rakkaudentunnustuksen autonsa konepeltiin 😉 Harmi vain etten muista ton nimistä kaveria 🙂

Sekalainen seurakunta

Seuraava osio onkin kaikenlaisia muita autoja, vanhempia ja vielä vanhempia, hienoja sellaisia 🙂

Paljastavat yksityiskohdat

Voisinko sanoa, että osa näistä kuvista on tavallaan selfieitä, sillä ne paljastaa ympäristöstään muutakin kuin itse auton.

Harrastajakunta

Oon pohtinut erilaisissa ajoneuvotapahtumisssa sen kävijäkuntaa ja huomannut niissä olevan omanlaisensa jokaisessa. Traktorikisoissa oli lippalakkimiehiä, radalle.commissa nuoria miehiä, jokkiksessa perheitä ja tässä tapahtumassa oli ihan selvästi aikuisempaa porukkaa. Jälkeenpäin kun mietin, niin en monta nuorta nähnyt paikalla. Ehkä tämä laji vaatii hieman enemmän rahaa, ja siksi tämä on aikuisten harrastus.

Mobilisti on eri mies 🙂 Eiks se sovi päivän teemaan?

Hieno oli päivä, kiitos siitä järjestäjäporukalle. Pois lähtiessäni kahden tunnin päästä, ajoneuvojen tilanne oli kuulemma reilu 100 eli aikamoinen harrasteajoneuvokunta oli liikkeellä tuona päivänä. Olihan tietty kansallinen museoajoneuvopäivä, eli pitäähän niitä silloin ulkoiluttaa. Suosittelen paikkaa muillekkin, kesän aikana vakionäyttelyn lisäksi on muitakin teemapäiviä, joihin muutamista aion kyllä itsekkin osallistua. Tapahtumat löydät museon omilta sivuilta http://www.mobilia.fi/.

Anna palautetta

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s