Veturimuseon synttärijuhlat

Juhannuksena juhlittiin Toijalassa….tai virallisesti Akaassa, sillä Veturimuseo täytti 30-vuotta ja Hämeenlinna-Tampere-Turku-rautatien avaamisesta tuli 140-vuotta täyteen. Kauan on noita välejä puksuteltu.

Synttäreiden kunniaksi Veturimuseolla oli kaikile avointa nähtävää, mm lasten museokierros, vaihdemiesten ”Unto Nieminen” ja ”Oiva Rauta” musiikkiesitys, resiina-ajelua ja höyryveturin Tv1 933 puksuttelua. Tohon ensimmäiseen me ei ehditty mukaan, mutta muuten ehdimme kyllä nauttimaan päivän tapahtumasta.

IMG_6937
30-vuotta vanha Veturimuseo

Kalustoon tutustuminen

Enpä oo ennen museon uumeniin ehtinyt vaikka naapuripitäjässä asuin 14-vuotta. Viime syksynä kävin ensimmäistä kertaa museon pihamaalla, kun Höyryveturi Jumbo vieraili Toijalassa. (Tästähän on oma tarinansa.) Nyt pääsin sitten tutustumaan museon sisällä olevaan kalustoon, joka oli varsin vaikuttava. Pieni haaste kuvaamiselle oli, että avoin tapahtuma ja kaunis ilma oli houkutellut paikalle läjäpäin muitakin ihmisiä, jotka sitten pörräsivät samoissa paikoissa kun minä.

KLIKKAA KUVIA NÄHDÄKSESI NE ISOMPANA

Tunnelmia pihamaalta

Nähtävää ja koettavaa riitti. Lapsille oli ilmapalloja jaossa, koko perheelle resiinakyytiä tarjolla sekä oikein maittavaa naposteltavaakin. Suosio oli yllättänyt järjestäjät, jonka takia saatiin ootella vähän aikaa pyttipannun valmistumista….kun haettiin emmeitä lisää kaupasta. Maittavaa oli ja edullistakin!

Höyryveturi Tv1 933

Aikas jännä fiilis kiivetä höyryveturin sisälle katselemaan sen toimintaa ja ihmettelemään sen nappuloita. Lämmin paikka sanoisinko, ja samaa kyllä totes paikalla oleva kuljettajakin, joka auliisti kertoi veturin toimintaperiaatteista.

Höyryveturi juhannusasussaan

Aikas hieno tapa viettää Juhannusta, joten siitä kiitos Veturimuseolle. Tässä hieman tunnelmia videon muodossa.

Paluumatkalla kotiin tehtiin pieni ympyräreissu ja poikettiin vielä Kangasalalla Vehoniemen näkötornissa napsasemassa kuva. Mukavaa oli sielläkin 🙂

4 thoughts on “Veturimuseon synttärijuhlat”

  1. Kiva juttu ja hienoja valokuvia! Höyryveturi 933 on tietääkseni ”JUMBO” – ei ”Ukko-Pekka” – siinä pieni ”fiba”.

    1. Kiitos palautteesta ja korjauksesta 🙂 Mä vähän emmin ton nimen kanssa, kun juttua kirjoitin, mutta videossa taustalla puhuttiin Ukko-Pekasta, niin päättelin tämän Toijalan veturin olevan sen niminen 🙂 Mutta sivistys ei oo ikinään pahaksi 🙂

Vastaa