Aurinkoa, lentokoneiden jylinää ja mörinää, sekä piknikkiä oli tarjolla Jämillä eräänä heinäkuun viikonloppuna. Jämin Fly-in lentotapahtumassa lenteli vanhoja koneita esittäen hurjia lentotemppuja.

Olin elämäni ensimmäisessä lentonäytöksessä, johon olin monta vuotta haaveillut meneväni, mutta erinäisten syitten takia se oli aina jäänyt. Jämi paikkana oli tuttu edellisen vuoden maastopyöräilyretkeltä, silloin vain ei ollut paikalla tätä väkijoukkoa jotka oli tullut nauttimaan sunnuntaipäivästä eväskorien ja retkituolien kanssa. Mikä hienompi idea kuin istua aurinkoiselle rinteellä, eväitä nauttien koko perheen kera ja lentonäytöstä katsellen.

Näytöskoneita ja muitakin

Lentonäytökseen osallistuvat koneet oli turvallisesti aidan takana, joten niitä ei päässyt läheltä tutkimaan. Hienon näkösiä olivat, mutta tarkempaa tietoa mulla ei oo niistä vaikka selostaja kertoi ummet ja lammet koneista näytöksen aikana.  Näytöskoneiden lisäksi kentän viereen oli parkkeerattu koneet, joilla osa yleisöstä oli tullut paikalle.

Lentonäytös

Aika hurjia miehiä noi lentäjät oli kun katseli heidän lentelevän vaikka miten päin taivaalla. Pystysuoraan kohti korkeutta, väärinpäin ja ympäri ämpäri voltteja tehden. Yksi koneista oli ns kaksitasokone, ilman lentäjän hyttiä. Mies lenteli koneellaan tosi korkeella taivaalla, joten pakostakin mietti, että kuinkakohan naama jäässä kaveri siellä meni. Ihan iloisen oloinen kaveri kumminkin, kun vilkutteli yleisölle ohi mennessään. Oli kuulemma Briteistä joskus Suomeen muuttanut, Jaana nimiseen naiseen rakastunut ja sen ansiosta Suomen taitolentäjät oli saanut yhden helmen joukkoonsa. Lentokoneiden lisäksi näytöksessä oli 22 laskuvarjohyppääjää, jotka suoritti oman huiman hyppynsä ilmoista alas. Hurjia miehiä hekin…tai ehkä joukossa oli joku nainenkin…

Hei hei, täältä ylhäältä!

Ihan kiva päivä Jämillä, opin jälleen jotain uutta ja ehkä meen toistenkin lentonäytökseen….Jämillä ei vastaavaa ymmärykseni mukaan ens vuonna järjestetä, mutta jotain muuta aiheeseen liittyvää on luvassa.

Anna palautetta

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s