Lasten maatalousnäyttelyssä

Kaunis rakennus

Jokioisten Museorautatie mainosteli tuolla facebookin syövereissä mukavan kuuloista tapahtumaa….lapsille oma maatalousnäyttely Mansikki.

Hhmm kuulosti lupaavalta, joten sinnehän sitä piti suunnistaa samalla, kun illaksi oli samaisella paikkakunnalla luvassa höyryveturiajoa ja ilotulitusta. Eka kerta paikkakunnalla, eikä mitään käsitystä mihin oikeastaan oltiin menossa. Mansikki -kylttejä kyllä alkoi näkyä lähempänä kylää ja niin parkkeerasimme auton kylttien opastamana heinäkentälle muiden autojen sekaan.  Vieressä oli tosi hienon näköinen rakennus, mutta ei ehditty tutkia sitä, sillä olin vähän hukassa miettiessäni missäköhän itse tapahtumapaikka on. Ystävällinen järjestäjänainen ohjas meidät traktorijonoon ja niin pääsisimme itse tapahtumapaikalle traktorin lavalla ajelellen ….aika jännää 😀

Traktorikyytiin jonottamassa
Traktorikyytiin jonottamassa
Lipunmyyntipisteet
Lipunmyyntipisteet

Saavuimme Elonkierto nimiseen paikkaan ja ensimmäisenä oli lippujen lunastaminen. Pääsymaksu oli huimat 4€ per henkilö. Ei paha ja varsinkin kun ajattelee jälkeenpäin, kuinka paljon siellä oli oikeasti ohjelmaa. Ensimmäisenä oli tietty kaikki tutut kotieläimet katseltavana ja nehän oli kaikkien lasten suosikkeja. Kuinka monta kättä silittikään päivän aikana kesyimpiä kotieläimiä….ja kaikkia ois tietty haluttu myös ruokkia. Aasiraukka ei ees tiennyt keneltä seuraavaksi ottais ruokaa, kun niin monta tarjoajaa oli.

Eläinten jälkeen lapsille oli vaikka millaista touhupistettä: maitokärryajelua, vasarointia, keppihevos esterata, lapiointia, pallonpyöritystä, kajoottisoutelua, polkutraktorirata, talutusratsastusta ja vaikka mitä muuta. Kaiken ikäiset lapset oli otettu huomioon ja tekemiset olivat talutusratsastusta lukuunottamatta pääsylippuun kuuluvia huveja.

Muuta nähtävää ja tekemistä

Koska kyseessä oli näyttely, niin olihan paikalla tietty kaikenlaista ostettavaa ja tutustuttavaa. Tietopohjaista sekä tuotepohjaista. Niiden lisäksi oli erilaisia esiintyjiä sekä mikä oli varmasti kaikkien poikien mieleen, niin maataloustyövälineet oli hyvin edustettuna. Niihin sisälle sai kiivetä tutustumaan ja kuvittelemaan itsensä niiden rattiin. Kahdella eurolla pääsi jopa ajamaan traktoria. Lapset oli aika ylpeenä kun tulivat traktorista ulos ensin ajeltuaan sillä pellolla. Sitä en hoksannut kysyä, oisko äitikin päässyt kokeilemaan 😀

Paluumatkalle

Muutama tuntinen meni rattosasti tapahtumassa ja ois voinut viihtyä periaatteessa pitempäänkin, mutta väsy tuli, sekä tyttärelle, että äidille, joten marssimme takaisin traktorikyytijonoon.  Vaikka kyytejä oli monenlaisia, niin sattumalta pääsimme saman kuskin kyydillä turvallisesti takas autolle. Tapahtuma oli ilmeisesti kolmas samanlainen, joten jos sama järjestetään ensi vuonna uudelleen, niin ehdottomasti suosittelen sinne menemistä!

Mukavan näköistä touhua!

Vastaa