Syysajot museorautatiellä

Jokioinen ja museorautatie, oli luonteva jatko lasten maaseutunäyttelylle. Luvassa oli ajelua museorautatiellä kauniissa syyssäässä ja illalla ilotulitustakin. Olin tätä paikkaa harkinnut useampaan kertaa,

että ois kiva käydä, mutta nyt siihen oli mahdollisuus kun muutenkin paikkakunnalle saavuin.

Jokioisten museorautatien asema

img_2387-853x1280Ensimmäiseksi kävimme tutustumassa Jokioisten asemarakennuksiin. Syysajojen junan piti lähteä liikkeelle myös sieltä, mutta aikatauluja hetken tutkiessani, siirryin Minkiön asemalle jossa oli muutakin kateltavaa siksi aikaa kun juna ei vielä liikkunut. Minkiölle päästyäni tajusin homman nimen. Jokioisten ja Humppilan väliä kulki kaksi junaa ees taas, Minkiö oli siinä välissä. Samalla lipulla pääs kummallakin ajelemaan ja niin paljon kuin vain jaksoi istua junan kyydissä. Minkiöllä oli myös kahvila- ja muuta ruokatoimintaa, joten evästykset oli taattu.

Minkiön asema

Minkiön rautatiepihalla oli vaikka mitä katseltavaa. Junat oli tosi mielenkiintoisia, sillä ne oli kasattu erilaisista vaunuista eri ajoilta. Kodikkaammat oli vaunut, joissa oli kamina sisällä. Iltahämärässä se toi mukavaa tunnelmaa ja lämmitti kivasti.

img_2390-1280x853

Ajelulla

Junien ihailun jälkeen lipun ostoon ja junan kyytiin. Ensin otettiin suunta kohti Humppilaa ja valikoimme vaunuksi ns avovaunun, jossa oli vapaana enää se hurjin paikka, eli suoraan oviaukossa. Aika villi tunnelma katsella raiteita suoraa jalkojen edessä. Äiti-ihmisenä paikka toi lisäjännitystä, kun piti olla valppaana, että seuralaiseni pysy turvallisesti penkissä.

Kiskot suoraan edessä

Matka kului sutjakkaasti. Vaunumme oli oivallinen paikka päästä kuvaamaan ja katselemaan maisemia, harvemmin sitä junan kyydissä näin avoimesti pääsi roikkumaan ikkunasta. Puksutimme kohti Humppilaa ja ilta alkoi hämärtymään. Porukkaa nousi kyytiin radan varrella olevilta seisakkeiltakin ja tunnelma alkoi olemaan tiivistä junassa.

Humppilan asema

Auringon laskiessa junamiehet sytytti valot päälle, joista ei kyllä myöhemmin kauheena iloa ollut 🙂

Hämärä laskee….
Auringonlaskua ihailen

Humppilasta ajelimme takaisin Minkiöön, josta juna jatkoi pienen tauon jälkeen Jokioisiin. Sinne päästyämme ilta alkoi olemaan hyvinkin hämärä ja tunnelma junassa oli hauska…istuimme pimeässä, sorina ympärillä ja ihmisiä vaunu tupaten täynnä viimeistä seisomapaikkaa myöten.

Jokioisten asemalla
Tiivis tunnelma iltahämärässä

Olimme takaisin lähtöpisteessä eli Minkiössä kolmen tunnin juna-ajelun jälkeen. Asema oli muuttanut ilmettään, sillä sai tosissaan katsoa pimeän takia mihin astuu ja missä lapsi menee. Ohjelmassa oli kumminkin vielä ilotulitus joten sehän piti katsoa ennen kotia lähtöä. Päivä oli ollut tosi kiva ja hyvällä mielellä ajelimme kotia kohti.

Tunnelmia Minkiön asemalta pimeän aikaan

Tunnelmia vielä videon muodossa

2 thoughts on “Syysajot museorautatiellä”

  1. Oi vitsi, oli varmaan tunnelmallinen juna-ajelu. Voisikin joskus ottaa osaa tuommoiseen kummipojan kanssa, joka rakastaa kaikkia junajuttuja. 🙂

Vastaa