Juhannusyö Spitaalijärvellä

Juhannus on hauska juhla suomalaiselle, sillä suurin osa kaihoaa luonnon ääreen. Niin minäkin ja ehdin valmistautua henkisesti viettämään sen ystäväni kanssa mutta viime hetkellä hänelle tuli este. Niin siinä sitten meni suunnitelmat uusiksi, auto jo pakattuna ja reissumieli päällä, joten mikä avuksi. Lähteäkö johonkin juhannusjuhlille vai viettää juhannus kotona…sain tarjouksen tulla toisen ystäväni perheen grillijuhliin, mutta erakkona hieman vierastan vastaavia tilaisuuksia joten lämmin kiitos kutsusta….minä hyppäsin auton rattiin ja lähdin ajelemaan kohti länsirannikkoa.

Spitaalijärvelle

Missä ois kaunis luonto ja vettä sekä mahdollisuus yöpyä helposti kävelemättä pitkiä matkoja? Noh Lauhanvuorella Spitaalijärvelle, jossa jo pari kertaa aiemminkin olin käynyt. Oma suosikkini käymistäni kansallispuistoista. Eli sinne sitten käänsin auton nokan. Perillä päästyäni sain huomata etten olekaan ainut sillä parkkipaikka oli aika täys.

Kohti yöpaikkaa

Spitaalijärvellä on kaksi yleisölle tarkoitettua kohdetta, parkkipaikkaa lähellä oleva keittopaikka ja järven toisella puolella leiripaikka. Keittopaikka oli uusi keittokatos rakenteilla, joten siitä kuva ja kohti leiripaikkaa sen jälkeen.

Leiripaikka

Leiripaikalle saavuttuani sain huomata etten ollut yksin yöpymisideanikaan kanssa, sillä paikalla oli jo pariskunta nauttimassa iltanuotiosta. Noh onneks tilaa riitti joten teltta pystyyn ja nauttimaan luonnon rauhasta.

Illan hämärtyessä otimme pienet kuvaussessiot ystäväni Tertun kanssa. Hän kun on odottanut jo 20vuotta kirjahyllyn päällä matkaan pääsyä joten aattelin ilahduttaa häntä ottamalla hänet mukaan. Kovin tyytyväinen hän oli 😉

Nykyaikaa

Kuten edellisessä jutussani kirjoittelin, reissuni on myös opiskelua uuteen teknologiaan joten kirjoittelin tämän jutun täällä metsässä. Mikä hienompi paikka nörtteilylle, kauniit maisemat, käki kukkuu ja tuuli humisee. Tämmöisessä ympäristössä vois vaikka nauttia työn teosta.

Vastaa