Kohti unelmia – Ruotsin halki vie tieni

Mikäs tässä valmiissa maailmassa on kun ei oo kiire mihinkään. Oon lomalla ja istuskelen jossain täällä Ruotsin Lapissa aamupalaa nauttimassa järven rannalla lintujen sirittäessä ympärillä. Oon jossain niin rauhallisessa paikassa ettei ohimenevällä tiellä oo ees pahemmin liikennettä. Siis olen täysin lomalla rentoutumassa hiljaisuudesta. Toisin se oli eilen aamulla kun matkustin Vaasasta laivalla Uumeåån…..argh laiva täynnä itkeviä lapsia jotka oli revitty sinne kesken aamu-unien ja möykkääviä ylienergisiä lapsia jotka juoksivat pitkin käytäviä….siinä oli oma rauha kaukana vaikka kuinka yritin löytää rauhaisaa paikkaa jossa oisin voinu ees pari tuntia nukkua. Mutta ei. Sain nukuttua autossa Ruotsin kamaralle tultuani jotta jaksoin jatkaa matkaa kohti Norjaa.

Itseni haastamista

Pääsin matkan varrella haastamaan itseni sillä vahingossa eksyin paikalle jota en ois voinu kuvitella olevankaan. Pysähdyin tylsän näköiseen paikkaan tarkoituksena poiketa vessassa….Noh kahvilarakennuksen viereltä lähti portaat joka johti joen rantaan, joten lähdin seuraamaan kylttejä ja niin löysin itseni mitä mahtavimmasta koskiseikkailusta. Kuohuva koski jonka ylitin peräti kahden riippusilta kautta (ja tulin takaisinkin)…minä kun arastelen  korkeita paikkoja mutta nyt päättäväisyys voitti. Mielessäni juttelin serkulleni jonka kanssa meillä on yhteinen ominaisuus tämän asian suhteen ja olin niin ylpeä itsestäni kun voitin pelkoni….Noh kyllä mua silti pelotti. Reitti vei koskien ympäri ainakin 10 puusillan yli ja jos oisin älynnyt ottaa eväsvälineet mukaan niin oisin saanut nautiskella lounaan hyvin hoidetuilla nuotiopaikoilla. Nyt täytyy sanoa, että kyllä Ruotsissakin on nähtävää.

Kuvat on kännykkälaatua joita en ole ehtinyt siistimään mutta eiköhän niistä näe paikan kauneuden.

Yön vietin levähdyspaikalla josta tämän oman rauhan löysin. Täällä on kaikki mukavuudet mutta pakko jatkaa matkaa eli kuulemisiin ystäväni 😃

Lapissa ollaan

Vastaa