Rakastu ja villiinny Ritajärvestä

Tämmösiä rakastumis ja villiintymis tapahtumamainoksia olin nähnyt Facebookin syövereistä, mutten ehtinyt paikalle kun kyseiset tapahtumat oli. Siitäpä sain kuitenkin hyvän keinon lievittää kotiinpaluutuskaa Norjan reissun jäljiltä, joten suuntasimme sunnuntaipäivän iloksi pikkuneidin kanssa kohti Sastamalaa, meiltä vain 40km:n päähän. Kohde oli Ritajärven luonnonsuojelualue, josta löytää lisätietoa osoitteessa http://ritajarvi.fi 

Lähtöpiste

Paikalle opastus oli selkeä ja perillä odotti yllätys, sillä olin kuvitellut meidän olevan ainuita, jotka aurinkoisena sunnuntaina paikalle eksyisi. Parkkipaikalla oli kuitenkin 13 autoa pysäköitynä, joten muutama muukin oli kuullut paikasta. Lähtöpisteellä oli kaikki tarvittava luonnosta nauttivalle, evästelypöydät sekä kartat ja puuceekin toisella puolella tietä.

 

Kolme reittiä kartalla

Valittavana oli joko sininen, punainen tai keltainen reitti, tai joku niiden yhdistelmä. Reittien pituudet ei ollut kauhean pitkiä, joten miksei kulkea vaikka ne kaikki. Tällä kertaa valitsimme sinisen reitin eli Valkeajärven ympäri kulkevan reitin, jonka pituus oli 2,3km.

Reittien pituudet
Kolme reittiä

Polku oli alkuun hyvin helppokulkuinen ja reitillä oli paljon pitkospuita sekä siltoja ylittämässä vaikeimpia kohtia. Valkeajärven toisella puolella sekä reitin loppupäässä sai kyllä katsella jalkoihin mihin astua sekä vältellä kosteikkoja, joten ihan pikkukengillä ei kannata reitille lähteä. Ihailin uutuutta hohtavia puusiltoja ja varsinkin niiden kaiteita. Ne oli pyöristetty, joten sitä pitkin oli kiva kuljettaa kättä.

 

Luksusta leiripaikoilla

Kyllä täytyy kehua, että naapurissa osataan kun katseli evästelypaikkojen varustelua. Me jäimme evästelemään Kannaksen laavulle, jossa oli nuotiopaikka puuvajan sekä puuceen kera.

 

Matka jatkuu

Evästelyn jälkeen jatkoimme matkaa reitillämme. Järven toiselta puolelta löytyi mielenkiintoisia siirtolohkareita, joista osa oli huomattavan isoja. Muutama lohkare oli muodostanut kiviasetelman jota kutsutaan Paavinhatuksi (näin ainakin ymmärsin paikallisilta kulkijoilta). Paavinhatun luota löytyi myös mahtava levähdyspaikka, uimalaiturin sekä veneen kera. Portaita ylös kiivettyä paikalla oli myös vessa sekä grilli.

 

Fiilikset

Meillä meni kolme tuntia seikkailessamme uudessa kohteessa ja täytyy kyllä kehua paikkaa, niinkuin jokainen siellä ollutkin kehui. Paikalla oli paljon ns tavallisia kulkijoita, ei mitään retkeilijöitä vaan perheitä pikku lasten kera, tarkoituksena tulla syömään eväitä ja näyttää lapsille luontoa. Mikäs sen parempi tapa on viettää sunnuntaipäivää! Minä tykästyin ja aion palata uudelleen, kuten myös pieni seuralaisenikin. Sastamalan kunnalle kyllä saa sanoa kiitokset, kun ovat mahdollistaneet tämmösen retkeilypaikan. Suosittelen kyllä pistäytymään!

 

Mekin viihdyimme retkellä!

2 vastausta artikkeliin “Rakastu ja villiinny Ritajärvestä

  1. Ritajärvi on ihan mahdottoman kaunis paikka! Haaveilin siellä käydessä mökistä samanlaisen hiljaisen järven rannalla. 🙂 Tosi kiva, että ihmiset ovat löytäneet alueen sen ”uuden julkistamisen” myötä.

Vastaa