Nautinnollinen kesäpäivä Verkkojärvellä

Laipanmaa….on pitkään kutsunut ja houkutellut käymään, mutten ole ehtinyt sinne, sillä netistä löytyvä tieto on hajannaista ja paikasta ei saa yhtenäistä kuvaa, jonka takia on ollut helpompi mennä muualle. Nyt kuitenkin pääsin kohteeseen paikallisen oppaan johdolla ja innostuin. Paikkahan on ihan mahtava ja siellä riittää tallustamista vaikka kuinka….kunhan vain ensi kerralla varustaudun oikeilla kengillä. Nyt käytiin pikainen tutustuminen croksit jalassa ja autoillen, sillä  jalkani ei ois kestänyt pitkää taivaltamista puoli vuotta jo vaivanneen luupiikin takia 🙁 Mutta tulipahan huomattua, että paikkaan pääsee autolla, joka on tietty hyvä havainto jos haluaa mennä sinne esim pienten lasten kanssa.

Kuohuvaisten mylly

Matkalla kohteeseen tutustuimme ensin tien varrella olevaan myllyyn. Kiva tutustumiskohde, joka pistää jälleen miettimään miten ennenvanhaan on pyöritetty tämmösiä pieniä myllyjä. Mylly on rakennettu 1897 ja sen käyttö myllynä on lopetettu jo 1918, joten aika pitkään mylly on saanut olla rauhassa. Kiva paikka kurkistaa historiaan.

Kuvat on kännykkälaatua, älkää antako sen häiritä.

 

Rajalan kämppä

Seuraavana olikin Rajalan kämppä meitä odottamassa, joka meidän onneksemme oli vielä auki, sillä siellä oli ollut juuri metsäkirkko. Normaalisti se on kiinni. Oli mielenkiintoista oppia paikan historiasta paikallisten asiantuntijoiden siellä niitä meille kertoilessa. Opin, että paikkaa on asustanut viimeisenä yksinäinen erakko, Nestori, muiden metsämiesten jättäessä metsätyömiehille tarkoitetun asumuksen jo 1970-luvun alussa. Nestori isännöi paikkaa yksin 30-vuoden ajan, kunnes terveyssyistä joutui siirtymään vanhainkotiin. Kämpältä löytyy Nestorin muistoksi veistetty patsas. Muutenkin sisällä on paljon historiasta kertovia kertomuksia.

 

Retkeilyreitit

Rajalan kämpältä lähtee kaksi retkeilyreittiä, joista ei kyllä itse paikan päällä ollut tietoa. Löysin tiedon netin syövereistä jälkeenpäin. Tämä on asia, johon kaipaisin hieman enemmän tietoa paikanpäälle. Opasteita lähimmille kohteille kyllä on, joihin täytynee tutustua myöhemmin.

 

Metsäpäivä Rajalan kämpällä 29.7.2017

Tämmösen mielenkiintoisen mainoksen löysin eli varteenotettava menovinkki!

Perillä Verkkojärvellä

Historiapainotteisen ja mielenkiintoisen menomatkan jälkeen pääsimme vihdoinkin perille itse pääkohteeseen. Mahtava paikka ja varsinkin kun keli oli mitä parhain! Kyllä kelpas laiturilla makoilla ja nauttia kesäpäivästä ennen evästelyä rinteessa olevalla Matti-laavulla.

 

Matti-laavu

Matti-laavu tarjoaa kaikki metsässä tarvittavat palvelut ja mikä parasta, paikkaan pääsee autolla vain 70metrin päähän.

 

Oikein onnistunut ja nautinnollinen päivä, joka antoi potkua Laipanmaan alueesta lisätietojen etsimiseen ja sinne palaamiseen. Ensi kerralla tiedän ottaa vaelluskengät mukaan, sekä kunnon kameran ja purkillisen kipulääkettä 😉

Sammakkoeläin laavun vahtina

1 Comment

Vastaa Peruuta vastaus