Nyt piti alkaa kaivelemaan kuva-arkistoa ja muistelemaan menneitä fiiliksiä, sillä reilun viikon päästä on samaa hubaa tiedossa Pirkanhovin TB:llä eli 5.8.2017. Eli romurallia, jossa ryttäilään toisten autoja. Kävin semmoisessa viime vuoden lokakuussa Hämeenlinnan Ahvenistolla, ja hauskaa oli.

Fiiliksiä

Tää oli tavallaan toka kerta, kun olin katsomassa kyseistä lajia. Eka kerta oli vuonna 1985 Englannissa eli kauheen kauan sitten. Silloin katsojat oli eristetty verkkoaidan taakse, eikä saanut samanlaista jännityksen tunnetta kuin tässä Hämeenlinnan kisassa. Nyt kisat pidettiin Ahveniston moottoriradan varikkoalueella ja kentän reunamille oli tuotu tosi isoja tukkeja eristämään autot katsojista. Sinänsä ihan toimiva ratkaisu, kun vielä tukkien takana tai edessä, kummalta puolelta sitä katsookin, oli vielä turva-alue. Turvajärjestelyt olikin tarpeen, sillä autoja hyppeli pari kertaa tukkien päälle ja muutenkin tukit siirtyivät autojen niihin törmätessä.

Kisassa ajettiin monta eri karsintaa, joiden avulla laskettiin pisteitä ja sijoituksia. Aina en ollut ihan kärryllä, miten pistelasku meni, mutta finaalin kohdalla se avautui minulle. Kisa oli huima! Tykkäsin kovasti. Kumi kärys, autot ulisi ja kärys välillä ja törmäilyn poks poks äänet kumisi korvissa. Hauskinta oli seurata, miten autot ns paikattiin aina seuraavaan erään. Alkuun niin hienosti duunatut autot vetelivät finaalissa kuin jalattomat raadot….alustoina mitä lie kärryjä yms. Osittain autot ei ollut ees enää alkuperäisen näköisiäkään. Laji vaikuttaa aika vaaralliselta loppujen lopuksi, sillä näin katselijan silmin oli monta läheltä piti tilannetta, mutta kuskit näytti olevan kokeneita eikä vahinkoja syntynyt.

Kun kisaa oli seurannut neljä tuntia ja lähdin omalle autolle päin, oli hassunkurinen fiilis istua omaan ehjään autoon ja ajella siististi kotia samalla kun korvissa kaikui vielä kisan äänet. Aikamoinen kontrasti aiemmin näkemääni. Nyt tämmönen kisa on sitt tulossa taas lähinurkille, eli siellä sitten todennäköisesti olen hakemassa kiksejä lauantaipäivän iloksi.

Kuvat – Klikkaa, jos haluat nähdä kuvat isompana

Videot

Pari videota kertomaan livetunnelmia paikan päältä.

2 kommenttia

  1. Tuallaases en oo käyny mutta varmasti tuun menemhän.

    Liked by 1 henkilö

    1. Suosittelen, seuraava näyttäs olevan Tuurissa 8.10.17 eli sinne vain 🙂

      Tykkää

Anna palautetta

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s