Honkolan perinneajot Urjalassa

Ihana aurinkoinen päivä ja ainutlaatuinen tapahtuma Urjalassa, siinä oli lauantaipäivälle ohjelmaa. Onnekseni satuin perjantai-iltana huomaamaan Aamulehdestä mainoksen Honkolan kartanon perinneajoista, sillä ilman sitä oisin ns nukkunut ohi onneni.

Vuosi sitten eksyin Väino Linnan reitille, jonka yhteydessä näin Honkolan kartanon kyltit sekä löysin kartanon vanhan kaupan. Jälkeenpäin googlettelin kartanon sekä Urjalan historiasta ja havahduin, että vau, miten hieno paikka ja historia tässä melkein kotinurkilla. Kartano on yksityiskäytössä, joten sinne ei ole mitään asiaa normaalisti. Tämän päivän ohjelmassa oli Perinneajot, jonka yhteydessä avautui mahdollisuus nähdä kartano tai ainakin sen pihaympäristö sekä aistia hieman paikan tunnelmaa.

Perinneajot

Nämä ajot oli kuin tarkoitettu kartanon ihanaan ympäristöön. Oli hienoa katsella, kun ajoihin osallistujat olivat paneutuneet asusteita myöten tapahtumaan. Perinneajot oli kilpailu, josta en sen enempää päässyt kärryille ja muutenkin olin alkuun ihan väärässä paikassa kuvaamassa, kun en ollut löytänyt ohjelmalehtistä mistään. Silläpä en ihan jokaista osallistujaa ehtinyt näkemään, mutta tärkeintä itselleni oli hevosten ja kuskien ihailu.

Klikkaa kuvia, jos haluat nähdä ne isompana
Nuorin ohjastaja oli vain 8-vuotias!

 

Muuta ohjelmaa

Perinneajojen lisäksi tapahtumassa oli opastettuja kierroksia kartanon puutarhassa sekä esityksiä pikku-Matin mökissä.  Lisäksi oli tietty puffettia ja muuta ihailtavaa puffetin tiloissa sekä perinneautoja autoista kiinnostuneille ja lapsille poniajelua sekä -ratsastusta. Väkeä oli tosi paljon liikkeellä ja vaikka puffetissa oli välillä ruuhkaa, niin jonottaminen sujui rauhassa. Kaikki näkyi viihtyvän ja ihailevan ympäristöä. Hyvin moni pohdiskeli, voisko tämmöinen olla useimminkin.

Kartanon miljöö

Kartano oli hieno ja sen pihapiiri englantilaisene puutarhoine. Valokuvausmielessä siellä oli vaikka mitä mielenkiintoisia yksityiskohtia, mutta halusin kunnioittaa yksityisyyttä ja keskittyä vain näkemääni.

Kiitokset

Päivä oli ihana ja oikein onnistunut, hetkeekään ei ollut tylsää vaan oisin voinut viihtyä kartanonen ilmapiirissä pitempäänkin. Tapahtumalla oli kuitenkin takaraja, joten pitihän sieltä kotia ajella. Kotimatka menikin Halkivahan mutkaisilla teillä hymyssä suin, sillä olin saanut nähdä jotain ainutlaatuista. Mietin miten seikkailu seikkailun jälkeen kuljettaa aina uusia seikkailuja kohti. Reilu vuosi sitten en edes tiennyt kartanosta mitään, nyt sitten sain mahdollisuuden käydä siellä. Vielä jäi Halkivahan tien varrelle mielenkiintoisia kylttejä, eli seikkailut ei lopu. Tästä päivästä kiitokset tietty järjestäjille, mutta erityiskiitos kartanon Neidille, joka avasi ovet kotiinsa. 🙂

 

Tässä vaiheessa jo puolet autoista oli lähtenyt jo pois, mutta hauska yhdistelmä autot ja ”lumipallot” pellolla 🙂

5 thoughts on “Honkolan perinneajot Urjalassa”

    1. Kiitos Daphnion 🙂 Sanos muuta, olin ihan onnessaan kun pääsin osallistumaan ja alkujaankin kun hoksasin koko tapahtuman.

Vastaa