Paratiisi Nokialla – Kivikesku

Kaksi vuotta siinä meni – Löytää mieltä rauhoittava metsäpaikka omalta paikkakunnalta! Niin jemmassa se oli 🙂 Noh nyt se on löydetty ja muutaman kerran jopa vierailtu, joten pitää kertoa siitä teillekin. Eli kyseessä on luonnonsuojelualue Nokian Kivikesku nimisen järven ympärillä. 

Mistä reitti alkaa?

Tästä eteenpäin rohkeasti

Ensimmäisen kerran sain vinkin Kivikeskusta Retkipaikkablogista, mutta käydessäni etsimässä sitä, oli talvi ja paljon lunta, jonka takia en hahmottanut parkkipaikkaa, josta reitti lähti. Uusi etsintäyritys tuli mieleen viime syksynä ja kun tutkin paremmin karttoja, niin google neuvoo tasan oikealle kohdalle joten oikeasti paikan löytäminen on hyvin helppoa. Parkkipaikka löytyy Karttapaikan linkin tai google mapin osoittamasta paikasta.

Kumppari ongelmissa!

Reitti on merkattu puihin sinisillä merkeillä, eli suunnistaminen on suht helppoa. Taipaleen alkuvaiheessa on sateisten kelien ja keväällä lumien sulaessa suhteellisen kosteata, jolloin kumpparit voi olla oivallinen valinta, ettei käy niinkuin nuorelle retkeilijäkaverilleni kävi tässä keväällä. Maasto on vaihtelevasti suoperäistä, pienten lampien vierustaa, jossa myös saattaa olla kosteeta. Lähempänä Kivikeskun järveä maasto muuttuu kuivemmaksi, enemmä kangasmetsätyyppiseksi.

Fiiliksiä

Ensimmäisellä kerralla alkumatka tuntui, että mihinköhän rämeikköön oon menossa, mutta ensimmäisten lampien tullessa esille suhteellisen lyhyen matkan jälkeen, mieli muuttui ja nautinto alkoi. Sama tunnelma oli keväällä kun kävin nuorten neitien kanssa, alkumatkassa sai hieman motivoida ja vakuutella paikan olevan oikein kiva. Noh kyllähän se mieli kirkastuikin kun päästiin näkemään vettä.

Saapaslammi

Perillä Kivikeskun rannalla

Näkymä pienen harjun päältä järvelle on aikaslailla kiva, kun saapuu perille. Ensimmäisenä alhaalla on laavu, johon voi halutessaan jäädä tulistelemaan. Järven ympäri menee polku ja ensimmäiseltä laavulta jos lähtee oikealle, jonkun matkan päässä on toinenkin laavu. Järven rannalla on myös muutama paikka, jossa voi ihan kivellä istuskella ja ihailla luonnon rauhaa, jossei kaipaa laavunen tarjontaa.

Talvinen Kivikesku

Talvesaikaan paikalla on kiva käydä, varsinkin jos on lunta reippaasti. Perille pääsy on vielä helpompaa, sillä on hyvin tallattu polku, jota on helppo seurata. Hieman yllätyin, kuinka suosittu paikka on, kun katseli kuinka hyvin polku oli tallautunut lumihankeen. Aurinkoisena talvipäivänä oli kiva ylittää Kivikesku järven poikki kävelemällä ja istuskella järven toisen puolella ilman mitään kiirettä.

 

Lopuksi voin sanoa, että kiva paikka, kun vain sinne löytää. Karttoja tutkimalla selviää, että sinne on muitakin reittejä mistä pääsee, mutta toi taitaa olla se helpoin keino, jonka itse löysin.

 

Vastaa Peruuta vastaus