Sänky

Mikä ihana tekosyy olla tekemättä mitään?

Paikka, jossa moni meistä saa alkunsa ja paikka, johon monen meistä elämä sammuu.

Paikka, jossa vietämme elämästämme suurimman osaa aikaa.

Paikka, jossa saat kokea elämän ihania hetkiä, käpertyä lähelle rakastasi, helliä, suukotella, painautua hänen vartaloaan vasten ja nukahtaa onnellisena.

Paikka, jossa koet myös elämän tuskan hetkiä. Yksin käpertyneenä yön pimeinä hetkinä itket tuskaasi, valvot miettien miten tästä eteenpäin. Et pääse sängystäsi ylös, sillä se pitää sinua vallassaan. Makaat vain aamun tullen ja mietit, mitä tänään tekisit. Katsot kelloa kuinka aika vierähtää ja huomaat olevan jo iltapäivän kun edelleen olet vielä sängyssä. Onko se paha asia? kysyt itseltäsi ja jatkat katon tutkailua, mietit miten tuokin naula on tuossa noin ja mitä kaikkea yläpuolellasi oleva katto on nähnytkään. Eksyt miettimään elämän hullua kulkua ja päädyt toteamaan sängyn olevan kuin terapeutin vastaanotto. Kerrot siellä salaisimmatkin ajatukset itsellesi. Mietit, miksi minun pitäisi tästä nousta. Eihän kukaan minua edes odota. Eikä kukaan edes analysoi ajatuksiani. Ei minulla ole edes kiire mihinkään. Ei kukaan tule tuomitsemaan vaikka viettäisin koko päivän tässä sängyssä maaten.

Tunnet vetoa jäädä sänkyyn ja unohtua sinne. Mietit, kuinka pian sinua kaivattais, josset nousiskaan täältä. Kuka etsisi sinua ensimmäisenä? Elämän huvittavin seikka on, että kyllä sinua kaivattais. Lapsesi tarvitsevat rahaa ja se on heidän syy muistaa äitiä. Miten heidän elämä sekoaiskaan kun äiti ei enää pääsiskään sängystä ylös? Tulisivatko he sitten auttamaan äidin sieltä ylös?

Pissahätä….mikä inhoittava tunne, kun se pakottaa rakossa. Se huutaa apua, se haluaa päästä pois sängystä ja pakottaa sinut nousemaan.

Vihdoinkin!

Olet voittanut sänkysi imun ja aloittanut päiväsi touhut, kunnes jälleen illalla palaat takaisin sänkysi halailuun!

Vastaa